Mainos

Venäjä vie patsaskiistan YK:hon

Venäjän YK-edustajan mukaan Venäjä ei aio seurata sivusta kampanjaa neuvostosotilaiden muistomerkkien purkamiseksi monissa maissa. Tallinnan patsaskiista on noussut esille myös Parlamenttien välisen liiton kokouksessa Indonesiassa.

Venäjä haluaa ottaa YK:ssa esiin Viron päätöksen siirtää neuvostoaikainen sotamuistomerkki Tallinnassa, kirjoittaa virolainen Postimees-lehti.

Venäjän YK-edustajan Boris Malahovin mukaan Venäjä ei aio seurata sivusta kampanjaa neuvostosotilaiden muistomerkkien purkamiseksi monissa maissa.

Venäjä maksoi Malahovin mukaan valtavan hinnan fasismin kukistamisesta toisessa maailmansodassa.

Venäjä hyökkäsi Viroa vastaan myös IPU:n kokouksessa

Tallinnan patsaskiista on noussut esille myös Parlamenttien välisen liiton IPU:n kokouksessa Indonesian Balilla.

Venäjän parlamentin ylähuoneen eli liittoneuvoston jäsen Vasili Lihatsevsyytti kokouksessa Viroa kostopolitiikasta ja toisen maailmansodan sotilaiden muiston häpäisemisestä.

Viron valtuuskunnan johtaja Raivo Jarvi vastasi syytöksiin sanomalla, että Viro on tuominnut kaikki totalitaariset hallinnot, niin natsi-Saksan kuin Neuvostoliitonkin. Hän painotti, että Pronssisoturi-patsas on jo siirretty sotilashautuumaalle ja että sotilaiden jäännökset haudataan kaikin kunnianosoituksin.

(MTV3-STT-BNS)

Lue lisää aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.