Mainos

Venäjä vetää joukkojaan Tshetsheniasta

Venäjä sanoi tänään vetävänsä tässä kuussa yli tuhat sotilastaan Tshetsheniasta juuri ennen kuin tasavallassa on määrä järjestää kansanäänestys uudesta perustuslaista.

Venäjän asevoimien päällikön, kenraali Anatoli Kvashinin mukaan joukkoja aletaan vetää keskiviikkona. Hän korosti, ettei joukkojen vetämisellä ole merkitystä turvallisuuteen Tshetsheniassa, sillä kotiutettavat joukot ovat suorittaneet tehtävänsä tasavallassa. Hänen mukaansa tilanne Tshetsheniassa kohenee koko ajan. Venäjällä on Tshetsheniassa noin 80 000 sotilasta.

Venäjä haluaa lähettää asetarkastajiaan Irakiin


Venäjä ilmoitti tänään myös olevansa valmis lähettämään sotilashenkilöstöä Irakiin ottamaan osaa YK:n asetarkastuksiin. Asevoimien varakomentaja, kenraali Juri Balujevski sanoi, että ryhmä venäläisasiantuntijoita on jo matkustanut New Yorkiin keskustellakseen Venäjän roolista YK:n asetarkastuksissa turvaneuvoston kanssa.

Venäjä ilmoitti asiasta sen jälkeen kun Kiina oli aikaisemmin tänään ilmoittanut olevansa valmis tarjoamaan henkilöstöä ja teknistä tukea YK:n asetarkastajille.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.