Mainos

Venäjä vastustaa yhä Iran-päätöslauselmaa

Venäjän varaulkoministerin mukaan Britannian, Ranskan ja Yhdysvaltojen sorvaama YK-päätöslauselmaehdotus vaatii yhä merkittäviä muutoksia.

Venäjä on edelleen tyytymätön Britannian, Ranskan ja Yhdysvaltojen YK-päätöslauselmaehdotukseen Iranin ydinohjelmakiistassa. Venäjän varaulkoministerin Sergei Kisljakin mukaan kolmikon ehdotus kaipaa "merkittäviä korjauksia", kertoo uutistoimisto Interfax.

Kisljakin mukaan neuvotteluita turvallisuusneuvoston päätöslauselmaehdotuksesta jatketaan New Yorkissa. Päätöstä asiasta on kuitenkaan tuskin luvassa ennen maanantaina pidettävää turvallisuusneuvoston jäsenmaiden ulkoministerien kokousta.

Kisljak uudisti jälleen tänään Venäjän tarjouksen, jonka mukaan maat voisivat yhdessä rikastaa Iranin tarvitseman uraanin Venäjällä. Varaulkoministerin mukaan tämä auttaisi palauttamaan kansainvälisen yhteisön luottamuksen siihen, että Iranin ydinohjelma on rauhanomainen.

Venäjä ja Kiina, joilla molemmilla on veto-oikeus turvallisuusneuvostossa, vastustavat pakotteita ja voimatoimia Irania vastaan.

(MTV3-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.