Mainos

Venäjä varoitti jälleen Ukrainaa ja Georgiaa Nato-jäsenyydestä

Venäjä sanoo ryhtyvänsä "sotilaallisiin ja muunlaisiin" toimiin Ukrainan ja Georgian rajoillaan, mikäli nämä kaksi entistä neuvostotasavaltaa liittyvät sotilasliitto Natoon. Venäjän aikeista kertoi maan asevoimien yleisesikunnan päällikkö Juri Balujevski.

Balujevski ei kertonut tämän lähemmin Venäjän suunnitelmista Ukrainan ja Georgian suhteen.

Sotilasliitto Naton tiedottaja huomautti kommenttina Balujevskin lausuntoon, että mikä tahansa Euroopan demokraattinen maa voi pyrkiä sotilasliiton jäseneksi.

-Tämä ei ole mitään uutta, millään kolmannella maalla tai osapuolella ei ole veto-oikeutta asiassa, tiedottaja sanoi.

Sotilasliitto Nato lupasi huippukokouksessaan Bukarestissa viime viikolla, ettäUkraina ja Georgia pääsevät joskus myöhemmin sotilasliiton jäseniksi. Niitä ei kuitenkaan kutsuttu erilliseen jäsenyysvalmennusohjelmaan, joka on ensi askel kohti jäsenyyttä.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi aiemmin tällä viikolla, että Venäjän tekee kaiken mahdollisen estääkseen Ukrainan ja Georgian Nato-jäsenyyden. Presidentti Vladimir Putin on puolestaan sanonut, että Venäjä saattaa joutua maalittamaan ohjuksiaan ukrainalaisiin ja georgialaisiin kohteisiin, jos näihin maihin rakennetaan Naton tukikohtia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.