Mainos

Venäjä varoittaa uudesta kylmästä sodasta Kosovon takia

Venäjä varoitti tänään, että sotilasliitto Naton voimatoimet Kosovossa voisivat johtaa uuteen kylmään sotaan. Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan tällaiseen tilanteeseen jouduttaisiin, jos Nato puuttuisi Kosovon tilanteeseen sotilaallisesti ilman YK:n turvallisuusneuvoston valtuutusta.

-Naton voimatoimet Kosovossa ilman YK:n tukea johtaisivat uuteen kylmään sotaan, sanoi everstiluutnantti Leonid Ivashov Venäjän puolustusministeriöstä. Ivashov lisäsi, ettei Eurooppa halua joutua "samanlaiseen tilanteeseen kuin muutama vuosi sitten".

-Joku kuitenkin yrittää sysätä sitä tällaiseen tilanteeseen eikä se ole Venäjä, Ivashov varoitti. Ivashov johtaa puolustusministeriön kansainvälisen sotilasyhteistyön osastoa. Hänen mukaansa diplomaattisia teitä Kosovon tilanteen ratkaisemiseksi ei ole vielä läheskään käytetty loppuun.

Rugova kehotti väliintuloon

Kosovon albaanijohtaja Ibrahim Rugova puolestaan kehotti Natoa sotilaalliseen väliintuloon tänään. Rugova myös vaati Kosovolle täyttä itsenäisyyttä.

Rugovan mukaan Naton tulisi puuttua sotilaallisesti Kosovon tilanteeseen, jos Serbian turvallisuusjoukot eivät lopeta hyökkäyksiään Kosovon albanialaisväestöä vastaan. Länsimaat ovat uhanneet sotilasiskulla, jos Serbiasta ja Montenegrosta koostuvan Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ei määrää turvallisuusjoukkoja pois Kosovosta. Milosevic puolestaan on tarjonnut neuvotteluja Kosovon albaanien johtajille, mutta näiden mukaan turvallisuusjoukkojen on ensin palattava varuskuntiinsa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.