Mainos

Venäjä valtasi Urus-Martanin

Tshetsheenisissit ovat vetäytyneet Groznyin lähellä sijaitsevasta Urus-Martanin kylästä, ilmoitti sissien tiedottaja Movladi Udugov tänään. Udugov kertoi sissien vetäytyneen Urus-Martanista aikaisin aamulla sotilasjohtonsa määräyksestä ryhmittyäkseen uudelleen taisteluun venäläishyökkääjiä vastaan. Venäjä aloitti kello 7 paikallista aikaa suurhyökkäyksen Urus-Martaniin, joka on ollut sissien päätukikohtia.

Urus-Martanissa on arvioitu olleen parituhatta sissiä. Venäjän asevoimien rinnalla taistelee Groznyin entisen pormestarin Bislan Gantamirovin johtamia Moskovan-mielisiä tshetsheenejä. Gantamirov vapautui lokakuussa vankeudesta, jonne hänet oli tuomittu kavalluksesta.

Tshetshenian avunhuuto

Tshetsenia pyytää apua siviilien evakuoinnissa Groznista. Tshetsenian hallitus ilmoittaa, että se ottaa vastaan kaiken ulkopuolisen avun, jotta kaikki siviilit saadaan evakuoitua lauantaihin mennessä. Viranomaiset haluavat tyhjentää kaupungin, vaikka Venäjä perui tänään uhkavaatimuksensa. Venäjän Tshetshenian-joukkojen komentaja sanoi, että uhkavaatimus koskee vain tshetsheenisotilaita, ei siviilejä. Venäjä on uhannut tuhota lauantain jälkeen kaupunkiin jääneet ihmiset ilmaiskuilla ja tykistötulella.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.