Mainos

Venäjä valmistaa USA:ta biologiseen sodankäyntiin

Venäläiset tiedemiehet auttavat yhdysvaltalaisia tutkijoita paljastamaan kuolettavia taudinsiemeniä Argonnen laboratoriossa Yhdysvalloissa. Tutkimusten avulla varaudutaan Yhdysvaltain mahdolliseen iskuun Irakia vastaan.

Terroristit voivat käyttää biologisia aseita, joita on vaikea paljastaa ja tunnistaa nopeasti ja luotettavasti. Yhdysvaltain hallitus on huolissaan tästä uhasta Irakin kriisin takia, kertoi Argonnen tutkimusryhmän johtaja Andrei Mirzabekov. Mirzabekov on yksi Venäjän huippubiologeista ja hän johtaa myös Moskovan tiedeakatemian molekyylibiologian osastoa.

Yhdysvalloissa Mirzabekovin ryhmä tutkii puolustusministeriön rahoituksella tappajaviruksia ja -bakteereja. Näitä ovat mm. anthrax, joka aiheuttaa vaarallista pernaruttoa ja Clostridium perfringens, joka aiheuttaa kuolioita. Ne voivat tappaa tai vammauttaa sotilaita kentällä ja lietsoa siviileissä pelkoa. Irak teki vuonna 1988 kenttäkokeita biologisilla aseilla ja käytti mm. anthraxin kaltaista ainetta ilmapommeissa, Yhdysvaltain asevalvontatoimisto on ilmoittanut. Eräät amerikkalaiset Persianlahden sotaan osallistuneet ovat sanoneet Irakin käyttäneen taudinsiemeniä myös vuonna 1991.

Tutkimusryhmän tarkoituksena on kehittää yksinkertaisia paljastusvälineitä, joita voidaan käyttää kentällä, ja lisäksi monimutkaisempia laboratoriovälineitä yksityiskohtaisempia tutkimuksia varten. Tiedemiesten mukaan mikrosiruteknologiaa voitaisiin käyttää kaupallisesti esimerkiksi veden, maaperän tai sairaaloiden ilman laadun tutkimiseen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.