Mainos

Venäjä valmis kompromissiin Naton kanssa

Venäjä on valmis kompromissiin erityisestä turvallisuuskumppanuudesta läntisen puolustusliiton Naton kanssa, sanoi Venäjän varaulkoministeri Nikolai Afanasjewski tänään uutistoimisto Interfaxin haastattelussa. Afanasjewskille kuuluu mm. Venäjän ja Naton suhteiden järjestely. Hän tähdensi, että neuvottelujen on johdettava siihen, että Venäjän edut ja huolet otetaan huomioon.

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov puolestaan varoitti, että Naton laajentaminen ottamatta huomioon Venäjän huolia saattaisi johtaa vakaviin muutoksiin Moskovan ulkopolitiikassa. Hän ei täsmentänyt muutoksia tarkemmin.

Primakov jatkaa neuvotteluja turvallisuuskumppanuudesta Naton pääsihteerin Javier Solanan kanssa helmikuun lopulla. Primakov selvitti tänään tähänastisia neuvotteluja Venäjän parlamentissa suljettujen ovien takana. Hän kertoi istunnon jälkeen vaatineensa, että parlamentin alahuone tukee hallitusta Nato-kysymyksessä.

Venäjä pyrkii oikeudellisesti sitovaan asiakirjaan Naton kanssa. Siinä olisi määriteltävä mekanismi, jolla Venäjä voisi osallistua etujaan koskevista kysymyksistä päättämiseen.
(STT-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.