Mainos

Venäjä valmis iskemään Afganistaniin

Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov vahvisti tänään, että Venäjä on valmis tekemään ennalta ehkäiseviä iskuja Afganistanissa oleviin "terroristien leireihin".

Kaupunkinäkymä Afganistanista


Uutistoimisto Interfaxin mukaan Venäjä on jo ryhtynyt käytännön toimiin voidakseen toteuttaa iskut. Ivanov toisti Afganistanin kiihkoislamilaiselle Taleban-liikkeelle suunnatun varoituksen vastatoimista, "jos sissit uhkaavat Venäjää".

-Jos asiasta tehdään poliittinen päätös, iskuihin ryhdytään viipymättä, kerrottiin puolustusministeriön lähteistä. Niiden mukaan maahyökkäys ei tulisi kyseeseen, vaan iskuihin käytettäisiin ilmavoimia ja ohjuksia. Kremlin tiedottaja Sergei Jastrzhembski oli jo maanantaina varoittanut, että Venäjä saattaa iskeä leireihin, joissa Taleban Venäjän mukaan kouluttaa tshetsheenisissejä.

Venäjän uhkaus kärjistää tilannetta huomattavasti, vaikka Venäjä ei kovin helposti ryhtyisikään tositoimiin. Uhkausta on arvosteltu kärkevästi Venäjän duumassa. Arvostelijoihin kuuluu mm. duuman puhemies Gennadi Seleznjov. Interfax julkisti tietonsa Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä, missä kuuden entisen neuvostotasavallan johtajat ovat koolla.

Venäjän, Valko-Venäjän, Kazakstanin, Kirgisian, Tadzhikistanin ja Armenian ulko- ja puolustusministerit pohtivat tänään sitä, miten maat voisivat sotilaallisen yhteistyön avulla torjua terrorismia ja kiihkoislamilaisuutta sekä huumeiden ja aseiden salakuljetusta. Ivanov matkusti tänään Minskistä Venäjän ja Naton yhteistyöneuvoston kokoukseen Firenzeen.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.