Mainos

Venäjä vaatii lisäaikaa Kosovo-neuvotteluille

Pääministeriksi todennäköisesti nouseva Hashim Thaci sanoo, että neuvottelut riittävät jo.

Venäjä ja Serbia vaativat lisää aikaa Kosovo-neuvotteluille. Toiveet siitä, että osapuolet pääsisivät kompromissiin maakunnan tulevasta asemasta ennen joulukuun 10. päivää hiipuivat entisestään viimeisellä neuvottelukierroksella ennen takarajaa.

Badenin kylpyläkaupungissa Itävallassa neuvotelleet Serbian ja Kosovon johtajat eivät päässeet yksitoista tuntia kestäneissä keskusteluissaan lähellekään yhteisymmärrystä. Venäjän edustaja myönsi, että läpimurtoon ei näiden neuvottelujen aikana päästä, mutta vaati, että neuvottelut jatkuisivat joulukuun takarajan jälkeenkin.

Serbian ulkoministerin Vuk Jeremicin mukaan Kosovon albaanit uskovat, että länsimaat suostuvat heidän vaatimuksiinsa maakunnan itsenäistymisestä mikäli sopua ei saada joulukuun takarajaan mennessä. Kosovon väistyvä pääministeri Agim Ceku puolestaan vihjasi, että odottaa itsenäisyyttä "vuoden loppuun mennessä".

Pääministeriksi todennäköisesti nouseva Hashim Thaci taas sanoi, että neuvottelut riittävät jo.

-Voimme neuvotella vielä vaikka sata vuotta Serbian kanssa, mutta Kosovon itsenäisyyden suhteen emme tee kompromisseja.

EU:n, Yhdysvaltain ja Venäjän muodostaman troikan on määrä antaa selvityksensä maakunnan asemasta YK:n turvallisuusneuvostolle joulukuun 10. päivään mennessä. Viime hetken neuvotteluja käydään näillä näkymin keskiviikkoon saakka.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.