Mainos

Venäjä vaati jatkoa Kosovo-neuvotteluille

Venäjän ulkoministeriön mukaan ilman molempien osapuolten tukea Kosovo-ratkaisu ei voi olla vakaa ja pitkäikäinen. Ahtisaaren suunnitelma tarjoaa Kosovolle laajaa autonomiaa Serbian vastustuksesta huolimatta.

Venäjä sanoi tänään, että YK:n turvallisuusneuvosto ei voi vielä päättää Kosovon tulevasta asemasta. Venäjän ulkoministeriön edustajan mukaan neuvotteluita pitää vielä jatkaa Serbian ja Kosovon albaanien välillä.

YK:n välittäjän Martti Ahtisaaren tavoitteena on ollut jättää ehdotuksensa turvallisuusneuvostolle kuun loppuun mennessä. Neuvottelut päättyivät tuloksettomina Wienissä viime viikonloppuna.

Venäjän ulkoministeriön edustajan Mihail Kamyninin mukaan ilman molempien osapuolten tukea Kosovo-ratkaisu ei voi olla vakaa ja pitkäikäinen. Samalla Kamynin sanoi, että tähänastiset neuvottelut oli tuomittu epäonnistumaan, koska niissä alusta pitäen suosittiin toista osapuolta.

EU kertoi tänään tukevansa edelleen Ahtisaaren päätöstä lähettää asia seuraavaksi YK:n turvallisuusneuvoston käsittelyyn.

- Ahtisaari on tehnyt päätöksensä. Pahoittelemme että hänen oli se tehtävä, mutta tuemme sitä koska sopimukseen (albaanien ja Serbian välillä) on ollut mahdotonta päästä, EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan tiedottaja sanoi.

Ahtisaaren suunnitelma tarjoaa Kosovolle rajoitettua itsenäisyyttä, vaikkei itsenäisyys-sanaa mainitakaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.