Venäjä uhkaa Radio Svobodaa yli miljoonan euron sakolla Ukrainan sotaa koskevien uutisten levittämisestä

Venäläismedia uhmaa sensuurisääntöjä 2:21
Katso juttumme maaliskuulta: Venäläismedia uhmaa sensuurisääntöjä

Radio Svoboda, englanniksi Radio Free Europe tai Radio Liberty, on saamassa 80 miljoonan ruplan eli yli 1,1 miljoonan euron sakot, koska ei poistanut Venäjän kielletyksi luokiteltua sisältöä verkkosivuiltaan.

Venäläismedian mukaan Moskovan tuomioistuin on jo aiemmin määrännyt radioasemalle 12,8 miljoonan ruplan eli yli 190 000 euron sakot, koska se oli kieltäytynyt poistamasta tietoja, joiden levittäminen on kielletty Venäjän laissa. Käytännössä kyse on Ukrainan sotaa koskevasta uutisoinnista. Radio Svoboda oli uutisoinut siviilien ja venäläissotilaiden kuolemista sekä Venäjän aggressiivisesta hyökkäyksestä, mikä ei miellyttänyt Venäjän johtoa. Radiokanavaa kehotettiin poistamaan "valesisällön" verkkosivuiltaan välittömästi, mutta se ei suostunut.

Maaliskuun alussa joukkotiedotusvälineitä Venäjällä valvova Roskomnadzor esti useiden muiden ulkomaisten tiedotusvälineiden ohella radiokanavan verkkosivut Ukrainan tapahtumia koskevien "valeuutisten" vuoksi.

Oppositiomedia on ajettu Venäjällä, jos mahdollista, entistäkin ahtaammalle sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta. Venäjän valtiollinen media ei anna kansalaisilleen totuudenmukaista kuvaa sodasta ja sen kulusta, vaan puhuu "välttämättömästä sotaoperaatiosta" ja "natsismin kitkemisestä". Todellisia tappioita ja uhrilukuja vähätellään ja länttä vastaan levitetään propagandaa.

Lisätty otsikkoon puuttuva sana uutisten kello 23.15.

Katso myös: Miten venäläismediassa puhutaan sodasta ja Suomesta?

Miten venäläismediassa puhutaan sodasta ja Suomesta? 6:44

Lue myös:

    Uusimmat