Mainos

Venäjä uhkaa hylätä WTO:n kauppasäännöt

Venäjän presidentin mukaan WTO:n jäsenmaista ainoastaan Yhdysvallat vastustaa enää Venäjän jäsenyyttä.

Venäjä uhkaa lakata noudattamasta Maailman kauppajärjestön WTO:n sopimia sääntöjä, jos sitä ei hyväksytä virallisesti järjestön jäseneksi. Aikeista kertoi maan presidentti Vladimir Putin.

- Jos me emme jostain syystä pääse yhteisymmärrykseen (WTO:n jäsenyydestä), sopimukset eivät enää velvoita meitä. Me emme ole vain hyväksyneet niitä, vaan myös täyttäneet ne huolimatta siitä, ettemme ole järjestön jäseniä, Putin sanoi Interfax- ja Ria Novosti -uutistoimistojen mukaan.

Putin puhui asiasta kansainvälisten talousjohtajien tapaamisessa. Hän painotti, että WTO:n jäsenmaista ainoastaan Yhdysvallat vastustaa enää Venäjän jäsenyyttä.

Presidentti myös korosti, että Venäjällä on hyväksytty uusi laki, jonka tarkoituksena on vahvistaa tekijänoikeuksia. Maata on usein kritisoitu tuoteväärennösten sallimisesta.

Tekijänoikeusloukkaukset ovat ongelmana myös useissa kehitysmaissa. Putinin mukaan aihetta käsitellään G8-ryhmän kokouksessa, joka pidetään heinäkuun puolivälissä Pietarissa.

Kangertelevia vapaakauppaneuvotteluja Putin kommentoi sen verran, ettei Venäjä vastusta maataloustukien poistamista. Venäjä ei tällä haavaa juuri tue omaa maataloustuotantoaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.