Mainos

Venäjä-tutkija: Putinista vitsaillaan hyvinkin rohkeasti – mies itse ei ole vitsinikkari

Venäjä-tutkija Ilmari Susiluodon mukaan Suomessa ei ymmärretä Putin-ilmiötä.

Hänen mukaansa Vladimir Putinin suosio Venäjällä perustuu siihen, että johtaja tarjoaa suojaa ja turvaa. Susiluoto huomauttaa, että Suomessa hätäännytään Putinin toimista turhaan.

– Venäjällä on suomalaisista hyvin stabiili ja hyvä kuva. He pitävät meitä luotettavina ja tasaisina. Me emme itse tunnu pitävän itseämme sellaisina, vaan hätäännymme aivan turhaan. Että nyt venäläiset uhkaavat meitä, mutta eivät venäläiset itse näe tilannetta niin.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Susiluodon mukaan tämä näkyy myös venäläisessä lehdistössä.

"Suomalaiset ovat cliffampia kuin muut"

– Venäläiset jatkavat sitä vanhaa ystävyyslinjaa. Heidän mielestään suomalaiset ovat cliffampia kuin muut.

Venäjä-tutkija Susiluoto syyttää suomalaisia ylidramatisoinnista Venäjän ja venäläisten suhteen.

– Meillä on systemaattinen harha. Suomessa ja lännessä ylipäätään nostetaan esiin venäläisiä toisinajattelijoita, jotka näkevät manipulaation läpi ja nostetaan heidän arvoaan. Tavallinen venäläinen viisveisaa suurista poliittisista kysymyksistä. Hänelle riittää, että hän voi vapaasti keskustella omista asioistaan. Ei tavallinen venäläinen kovin mielellään ota kantaa suurpoliittisiin asioihin.

Putinista luodaan vireän johtajan kuvaa roolien avulla

Susiluoto muistuttaa, että Venäjällä vitsaillaan hyvinkin rohkeasti poliittisilla asioilla ja valtaapitävien kustannuksella. 

– Esimerkiksi Putinista on valtava määrä vitsejä. Ja kun hän käyttäytyy sillä tavalla kuin käyttäytyy eli laskettelee ja voimistelee ja harrastaa luonnonsuojelua ja ties mitä. Kaikista näistä on omat aihepiirinsä ja anekdoottikokoelmansa, joita venäläiset käyttävät tarpeen tullen tilanteen keventämiseksi.

Sen sijaan Putinia itseään Susiluoto ei luokittele huumorimieheksi.

– Putin ei ole mikään vitsimaakari. Hänestä luodaan tietoisesti erilaisten roolien kautta kuvaa vireänä johtajan. Tämä on minusta aika traagistakin, sillä eihän hän voi kovin kauaa enää esiintyä tuollaisena jääkiekonpelaajana ja laskettelijana. Pian hän jo laskettelee päin mäntyä, eikä pysty sukeltelemaan tai ylipäätään tekemään niitä kaikkia temppuja, joilla on pidetty keinotekoisesti yllä hänen vireän johtajan kuvaansa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.