Mainos

Venäjä tuomitsi Riian pommi-iskun

Venäjä tuomitsi tänään jyrkkäsanaisesti Latvian Venäjän-suurlähetystön edessä tehdyn pommi-iskun. Venäjän ulkoministeriö mukaan teko on osoitus Latvian venäläisvastaisesta ja ääri-kansallismielisestä hysteriasta, joka vaarantaa nyt myös Venäjän kansalaisten turvallisuuden Latviassa.

-Pommeja räjähtelee, muistomerkkejä häpäistään, fasistit nostavat päätään. Tämä täytyy pysäyttää. Vaadimme Latvian viranomaisia ryhtymään päättäväisiin toimiin ja rankaisemaan syyllisiä, ulkoministeriön lausunnossa todettiin.

Pommi räjähti aikaisin aamulla Riiassa Venäjän suurlähetystön edustalla. Poliisin mukaan räjähdyksen aiheutti henkilömiina, joka oli piilotettu lähetystön edustalla olevaan roskakoriin. Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä, mutta monet venäläisdiplomaattien autot vaurioituivat.

Latvian sisäministeriön mukaan isku oli varmuudella suunnattu suurlähetystöä vastaan. Miina piti kuitenkin piilottaa noin 35 metrin päähän lähetystörakennuksesta, koska syylliset "eivät voineet päästä lähemmäksi", ministeriön lausunnossa todettiin. Sisäministeri Ziedonis Chevers vieraili räjähdyspaikalla ja tapasi myös Venäjän Latvian-suurlähettilään. Cheversin mukaan iskun tekijät haluavat estää maan demokraattisen kehityksen. Latvian johtajat lupasivat tänään tehostaa poliisin työtä iskujen estämiseksi. Mahdollisia iskujen kohteita ryhdytään myös valvomaan entistä tarkemmin.

Välit kiristyneet

Latvian ja Venäjän suhteet ovat viime viikkojen aikana kiristyneet sen jälkeen, kun Latvian poliisi puuttui venäjänkielisten eläkeläisten mielenosoitukseen maaliskuun alkupuolella. Venäjän mukaan poliisi syyllistyi mielenosoituksen yhteydessä voimakeinoihin, mutta Latvia on kiistänyt voimankäytön.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.