Mainos

Venäjä: Tshetshenia ei voi karkottaa ulkomaalaisia

Venäjä tuomitsee tshetsheeniviranomaisten päätöksen karkottaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustaja tasavallasta.

Apulaisulkoministeri Boris Kolokolov sanoi tänään, että Tshetshenia on osa Venäjää ja vain Venäjällä on oikeus julistaa ulkomaalainen ns. ei-toivotuksi henkilöksi. Tshetshenian uusi presidentti Aslan Mashadov sivuutettiin kokonaan, kun Etyjin paikallisjohtaja Tim Guldimann päätettiin karkottaa Tshetsheniasta, kertoi eroava varapresidentti Said Hassan Abumuslimov tänään. Karkotuksesta ei ollut tarvetta keskustella Mashadovin kanssa, koska tämä ei ole vielä vannonut virkavalaansa.

Uutistoimisto Itar-Tassin haastatteleman Mashadovin avustajan mukaan uusi presidentti tukee Guldimannin toimintaa. Varapresidentti kuitenkin puolusti karkotuspäätöstä ja tähdensi, ettei kenelläkään ole oikeutta epäillä Tshetshenian itsenäisyyttä. Tshetshenian ulkoministeriö määräsi Guldimannin tiistaina poistumaan tasavallasta sen jälkeen kun Guldimann oli ärsyttänyt Tshetshenian hallitusta toteamalla, että tasavalta on edelleen osa Venäjää. Etyjin virkamiesten mukaan Guldimann julistettiin ei-toivotuksi henkilöksi ja hän poistui tasavallasta naapurimaahan Ingushiaan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.