Mainos

Venäjä torjuu EU:n tulitaukoehdotuksen - Nato ja Venäjä neuvotteluihin

Venäjän varapääministeri Sergei Ivanov torjuu EU:n tulitaukoesityksen. Ivanovin mukaan Georgian on neuvoteltava tulitauosta suoraan Etelä-Ossetian ja Abhasian kanssa.

Aiemmin päivällä Georgia, EU ja Ety-järjestö allekirjoittivat EU:n tukeman rauhantarjouksen, kertoi Georgian turvallisuusneuvosto uutistoimisto AFP:lle.

Sopimuksen allekirjoittivat presidentti Mihail Saakashvili, EU:ta edustava Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner sekä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön puheenjohtaja, ulkoministeri Alexander Stubb.

Johtavien teollisuusmaiden ryhmä G7 vaati Venäjää hyväksymään tulitaukosopimuksen välittömästi. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan G7 toisti myös vaatimuksensa Georgian alueellisen koskemattomuuden kunnioittamisesta.

Venäjä on myös aiemmin torjunut Georgian esittämän tulitaukotarjouksen.

Nato ja Venäjä hätäneuvotteluihin huomenna

Sotilasliitto Nato ja Venäjä aikovat pitää huomenna hätäneuvottelut Etelä-Ossetian konfliktiin liittyen, Naton tiedottaja kertoo.

Venäjän Nato-suurlähettiläs Dmitri Rogozin pyysi Nato-lähettiläiden kesken käytäviä neuvotteluja aiemmin tänään. Rogozinin mukaan Nato-maiden tulee kuunnella kaikkia osapuolia ennen mahdollisten päätösten tekoa.

Georgian ulkoministerin Eka Tkeshelashvilin on määrä osallistua huomenna Naton ministerineuvoston kokoukseen.

Venäjän joukot vallanneet Gorin kaupungin Georgian puolella

Venäjän joukot ovat vallanneet georgialaisen Gorin kaupungin lähellä Etelä-Ossetian rajaa noin 60 kilometriä Georgian pääkaupungista Tbilisistä.

Georgia kertoo siirtäneensä joukkojaan Etelä-Ossetiasta ja Gorin lähistöltä turvaamaan Tbilisiä.

Silminnäkijöiden mukaan venäläiset joukot ovat tehneet lukuisia ilmaiskuja Goriin. Kaupungin asukkaiden kerrotaan pakenevan paniikissa.

Kansainvälinen Punainen Risti pitää humanitaarista tilannetta hyvin vakavana. Se arvioi, että Pohjois-Ossetiassa on 30 000 sotapakolaista ja Georgiassa 10 000. Kuolonuhrien määrästä ei ole varmaa tietoa. Etelä-Ossetian hallinnon mukaan alueella olisi kuollut 1 600 ihmistä.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.