Mainos

Venäjä torjui epäilyt Rugovan pidätyksestä

Venäjä torjui tänään läntisenä propagandana tiedot siitä, että serbit olisivat pidättäneet Kosovon albaanijohtajan Ibrahim Rugovan. Johtavat länsivallat vaativat aiemmin tänään, että Serbian on vapautettava Rugova.

Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov sanoi, että Rugova haluaa ratkaista Kosovon kriisin "poliittisilla menetelmillä eikä pommeilla ja ohjuksilla". Ivanov sanoi Venäjän Jugoslavian-suurlähettilään vierailleen Rugovan luona Pristinassa. Muiden maiden suurlähettiläät voivat halutessaan vierailla Pristinassa Rugovan luona, Ivanov sanoi.

Yhdysvaltain, Ranskan, Britannian, Saksan ja Italian ulkoministerit vaativat yhteisessä lausumassaan aiemmin Rugovan "vapauttamista". Lausuman sanamuoto antoi ymmärtää, että Rugovaa pidetään kotiarestissa tai että hän on muutoin pidätettynä.

Millään julkilausumaan liittyneistä maista ei ole tällä haavaa suurlähettilästä Belgradissa. Läntisiä lehtimiehiä ei päästetä matkustamaan Pristinaan.

Rugovan asemasta on kiistelty siitä saakka, kun Serbian televisio esitti viime viikolla kuvia hänen ja Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin tapaamisesta. Television mukaan Rugova vaati Naton ilmaiskujen lopettamista.

Eräät albaanijohtajat ja Nato-maiden edustajat ovat jo aiemmin julkisesti epäilleet, että Rugova on käytännössä pidätettynä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.