Mainos

Venäjä toiveikas G8 -rauhansuunnitelman suhteen

Venäjän viranomaiset sanoivat tänään, että Kosovon kriisin ratkaisemiseksi tehty kansainvälinen suunnitelma on edistysaskel. Samaan aikaan Venäjän Balkanin-erityislähettiläs Viktor Tshernomyrdin valmistautui uutta Belgradin matkaa varten.

Ulkoministeri Igor Ivanov varoitti kuitenkin, että vielä on liian aikaista suhtautua optimistisesti konfliktin ratkaisuun ja vaati jälleen kerran, että sotilasliitto Nato lopettaa pommituskampanjansa Jugoslaviaa vastaan.
-Tämä ei ole läpimurto, vain askel eteenpäin, Ivanov sanoi.
-Jos kumppanimme olisivat hyväksyneet ajatuksen siitä, että pommitukset keskeytettäisiin joksikin ajaksi, olisi se auttanut tekemään päätöksiä rauhallisemmassa ilmapiirissä, hän muistutti.

Tshernomyrdin kertoi puolestaan valmistautuvansa matkustamaan lähitulevaisuudessa Jugoslaviaan, jossa hänen on määrä neuvotella jo kolmannen kerran presidentti Slobodan Milosevicin kanssa. Hänen mukaansa rauhan aikaansaamisen mahdollisuudet ovat hyvät.
-Edistystä on tapahtunut...Sopimukselle on olemassa hyvät mahdollisuudet, Tshernomyrdin sanoi.

Tshernomyrdinin mukaan Venäjä ja länsimaat ovat lähentymässä toisiaan. Tshernomyrdinin sukkuladiplomatian lisäksi myös Ivanov on matkustamassa lauantaina Britanniaan, jossa hän tapaa ulkoministeri Robin Cookin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.