Mainos

Venäjä tiukentaa taas nettilakiaan – vain venäläispalvelimet sallitaan

Venäjän duuma on hyväksynyt uuden internetiä rajoittavan lain.

Laki määrää venäläisten henkilötietoja sisältävät sivustot toimimaan maan sisällä. Kremlin perustelee lakia Venäjän kansalaisten suojelulla, mutta kriitikkojen mukaan kyseessä on uusi rajoite sosiaalisille medioille.

Vuonna 2016 voimaan astuva laki pakottaa internet-sivustot siirtymään venäläisille palvelimille sulkemisen uhalla. Laki saattaa vaikuttaa muun muassa Facebookin toimintaan Venäjällä.

Kriitikkojen mukaan laki on yksi monista uusista tavoista sensuroida venäläisten vapaata keskustelua internetissä. Aiempia saman tyyppisiä ovat bloggareiden toimintaa rajoittava laki sekä viranomaisten valtuuksia lisäävä laki.

Kevään ja kesän aikana säädetyt lait määräävät, että niiden yli 3000 lukijaa saavuttavien bloggareiden on rekisteröitävä bloginsa viranomaisille. Duuma myös myönsi viranomaisille valtuudet sulkea ääriaineistoa sisältäviksi tulkittavat nettisivut ilman tuomioistuimen määräystä. 

Monet venäläiset ihmettelevät pikaviestipalvelu Twitterissä, eivätkö he voi itse päättää, missä säilövät yksityisiä tietojaan. Myös Twitteriä saattaa uhata sulkeminen lain astuessa voimaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.