Mainos

Venäjä tekee valvontalennon Suomessa

Venäjä tekee luottamusta ja turvallisuutta lisäävänä sotilaallisena toimena Open Skies -tarkkailulennon Suomessa tällä viikolla.

-Lentoon käytetään venäläisten kevyttä kaksimoottorista Antonov 30B-kuljetuskonetta, kertoo everstiluutnantti Anders Gardberg pääesikunnan kansainväliseltä osastolta.
Varsinainen lento kuvauksineen tehdään aikaisintaan keskiviikkona. Reitti on enintään 1400 kilometriä, ja lähtö ja paluu on Helsingistä. Tällä reitillä venäläiset voivat kuvata koneen kameroilla haluamiaan kohteita. Reitin pituus rajoittaa lennon eteläiseen Suomeen, arvioi Gardberg.

Open Skies -lennoista on sovittu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puitteissa. Lento on osa Suomen ja Venäjän välistä Open Skies -yhteistyötä, joka aloitettiin edellisvuonna vastaavilla lennoilla. Suomi tekee syyskuussa vastavuoroisesti oman lentonsa Venäjällä.

Aiemmin tänä vuonna Suomi on tehnyt tällaiset lennot Yhdysvaltojen kanssa ja edellisvuosina myös Saksan ja Britannian kanssa. Lennoilla todetaan, ettei mailla ole käynnissä mitään sellaista sotilaallista aktiviteettia, josta olisi pitänyt ilmoittaa etukäteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.