Mainos

Venäjä takavarikoi georgialaisten aseita Gorin ulkopuolella

Aiemmin päivällä sotilasajoneuvojen kerrottiin olevan matkalla kohti Georgian pääkaupunkia Tbilisiä. Tuoreimpien tietojen mukaan ne ovat kuitenkin pysähtyneet paikallisten joukkojen asevarikolle kaaokseen joutuneen Gorin ulkopuolelle.

Georgian sotatoimialueella olevista venäläisjoukoista on tihkunut päivän mittaan ristiriitaisia tietoja. Aiemmin iltapäivällä kerrottiin, että venäläisiä sotilasajoneuvoja oli matkalla Gorista Georgian pääkaupungin Tbilisin suuntaan. Tuoreimpien tietojen mukaan venäläisten rauhanturvaajien kolonna on kuitenkin pysähtynyt Gorin ulkopuolelle tyhjentämään georgialaisten asevarikkoa.

Venäjä vakuutti aiemmin päivällä, ettei Gorissa ole venäläisjoukkoja. Paikalla olevan MTV:n kirjeenvaihtajan Mirja Sipisen mukaan myös Etyj-järjestön virkamiesjohto oli ehtinyt päivällä ilmoittaa, että Gorissa ei ole venäläisiä. Brysselin kautta kiertänyt tieto oli kuitenkin vanhentunutta ja se on nyt kumottu, Sipinen kertoo.

- Ehdin itsekin ihmetellä virallista tietoa, koska olin nähnyt Gorin aluella selkeästi väkivaltaa. Myös kaikki kaupungista tulevat ihmiset kertoivat, että Venäjän joukot ovat aivan lähellä. Aivan hetki sitten ( kello 16 Suomen aikaa) sain kiinni Etyjin paikallisen johtajan ja todellinen tilanne on se, että Gorissa on venäläisiä. Vielä mielenkiintoisempaa on se, että he lähestyvät nyt hitaasti Tbilisiä.

Viimeisimpien tietojen mukaan ajoneuvosaattue on siis pysähtynyt ennen Tbilisiä Gorin ulkopuolella sijaitsevalle asevarikolle. Uutistoimisto Reutersin haastatteleman venäläisten rauhanturvaajien edustajan mukaan vartioimattomassa asevarastossa on runsaasti sotilastarvikkeita ja ammuksia, joita venäläisjoukot siirtävät nyt pois.

Tilanne Gorissa kaoottinen

Gorin laitamilla puoliltapäivin tilannetta seurannut kirjeenvaihtaja kertoo, että ihmiset pakenevat kaupungista parhaansa mukaan.

- Ihmiset pakenevat Gorista minkä pystyvät, mutta enemmistöltä puuttuu kuljetusväline. Jokainen auto onkin pakattu ääriään myöten täyteen ihmisiä ja kaikki ne ovat lähteneet, jotka ovat pystyneet.

Sipisen mukaan Gori on kuitenkin nyt motissa, sillä poliisi on sulkenut kaupunkiin johtavan tien.

- Kumpaankaan suuntaan ei nyt pääse liikkumaan, Sipinen vahvistaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.