Mainos

Venäjä syyttää Georgiaa provokaatiosta ohjuskiistassa

Venäjä on tiukasti torjunut Georgian väitteen, että Venäjän ilmavoimien kone olisi ylimalkaan lentänyt maantaina Georgian ilmatilassa saati sitten pudottanut ohjuksen.

Venäjän asevoimien korkea edustaja on syyttänyt Georgiaa provokaatiosta alkuviikosta leimahtaneessa ohjuskiistassa. Georgia puolestaan katsoo Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin raportin todistavan, että maanantaina Georgiaan ohjuksen pudottanut lentokone tuli Venäjältä.

Venäjä on tiukasti torjunut Georgian väitteen, että Venäjän ilmavoimien kone olisi ylimalkaan lentänyt maantaina Georgian ilmatilassa. Kiista koskee lentokonetta, joka pudotti räjähtämättä jääneen ohjuksen 50 kilometrin päähän maan pääkaupungista Tbilisistä.

- Olen vakuuttunut siitä, että tämä on Georgian provokaatio. Kyse -- on kokonaisuudessaan Venäjää vastaan kohdistuvasta provokaatiosta, sanoi Venäjän asevoimien yleisesikunnan päällikkö, armeijankenraali Juri Balujevski uutistoimisto Itar-Tassille.

Georgialaisministeri David Bakradzen mukaan Etyjin raportti kertoo, että sotilastarkkailijat näkivät maanantaina lentokoneen lentävän Georgian ilmatilassa koillisesta.

- Koillisessa ei ole muita maita, järkeili Bakradze, jonka vastuulla maan hallituksessa on konfliktien ratkaisu. Tarkkailijoiden mukaan Georgian ilmatilassa liikkui myös lounaasta koilliseen lentänyt kone.

Etyjin tiedottaja Virginie Coulloudon sanoi Wienissä, että Georgian julkistama Etyjin raportti on aito. Coulloudonin mukaan kyse on kuitenkin Etyjin sisäisestä asiakirjasta, ei Etyjin kannanotosta selkkaukseen.

Sekä Yhdysvallat että sotilasliitto Nato ilmoittivat seuraavansa selkkauksen tutkintaa tiiviisti. Georgia haluaa viedä selkkauksen myös YK:n turvallisuusneuvoston käsittelyyn.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.