Mainos

Venäjä suunnittelee yhä uusia toimia Georgiaa vastaan

Venäjän ja Georgian suhteet kärjistyivät kriisiksi viime viikolla, kun Georgian viranomaiset pidättivät neljä venäläistä upseeria vakoilusta syytettynä.

Venäjän ja Georgian diplomaattinen kriisi on syventynyt jälleen tänään, kun Venäjän viranomaiset ilmoittivat suunnittelevansa uusia vastatoimia. Venäjä ei edelleenkään halua ulkopuolisten välittäjien osallistuvan kriisin ratkaisuun.

Venäjällä pohditaan ainakin georgialaisten siirtotyöläisten tulon estämistä ja pankkitoiminnan entistä tiukempaa valvontaa.

-Georgian kansalaiset eivät ole parhaimpia siirtolaisia, koska he rikkovat kaikkein useimmin lakeja, syytti Venäjän siirtolaisviraston varajohtaja Mihail Tjurkin tiedotustilaisuudessa Moskovassa.

-Miksi Venäjän pitäisi ottaa vastaa kansalaisia sellaisesta valtiosta, joka vihaa sitä, lisäsi Tjurkin.

Siirtolaisviraston tiedottajan mukaan kielto ei toteudu hetkessä, koska se vaatii lainmuutosta. Venäjän parlamentin johtajat puolestaan keskustelivat lehtitietojen mukaan valtuuksien antamisesta presidentti Vladimir Putinille pankkitoiminnan aiempaa tiukempia rajoituksia varten.

Georgian pääkaupungissa Tbilisissä mielenosoittajat valittavat jo nyt, että ystävien ja perheenjäsenten rahalähetykset Venäjältä eivät tule perille pakotteiden vuoksi. Mielenosoituksia on pidetty Venäjän suurlähetystön edessä.

Venäjän ja Georgian suhteet kärjistyivät kriisiksi viime viikolla, kun Georgian viranomaiset pidättivät neljä venäläistä upseeria vakoilusta syytettynä. Asiantuntijoiden mukaan kriisin perussyy on kuitenkin Georgian halu liittyä sotilasliitto Natoon.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.