Mainos

Venäjä sovittelee Pohjois-Korean kriisiä

Venäjän varaulkoministeri Aleksandr Losjukov saapui tänään Pekingiin neuvottelemaan Kiinan viranomaisten kanssa Pohjois-Korean tilanteesta. Losjukov on matkalla Pjongjangiin.

-Olen vakuuttunut, että tilanne on mahdollista ratkaista rauhanomaisesti, mutta siihen pääsemiseksi meidän pitää työskennellä erittäin hyvin, Losjukov sanoi Pekingin lentokentällä.

Varaulkoministerin mukaan kiista pitää ratkaista Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välillä.

Etelä-Korea uskoo rauhanomaiseen ratkaisuun

Etelä-Korean tuleva presidentti Roh Moo Hyun sanoi tänään, että Pohjois-Korea on valmis vastaamaan diplomaattiseen painostukseen ja hylkäämään ydinaseambitionsa. Rohin mukaan Pohjoinen haluaa avautua ulkomaailmaan. Roh aloittaa presidenttinä helmikuun 25. päivänä.

Rohin mukaan pelot Pohjois-Korean tarttumisesta aseisiin ydinkiistan ratkaisemiseksi ovat perusteettomia.

-Pohjois-Korealla ei ole sotilaallista kykyä ratkaista mitään kiistaa asevoimin, ja maa tietää tämän tosiasian erittäin hyvin, Roh sanoi ulkomaisille liikemiehille Soulissa.

Pohjois-Korea hylkäsi keskiviikkona Yhdysvaltain lähentymisyritykset "petollisena draamana". Yhdysvallat on ehdottanut Pohjois-Korealle keskusteluja. Se on myös luvannut harkita aputoimitusten aloittamista uudelleen, jos maan kommunistinen hallinto luopuu ydinohjelmastaan.

Koreoiden on määrä neuvotella ensi viikolla ministeritasolla suhteidensa parantamisesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.