Mainos

Venäjä, Ranska ja Saksa vaativat YK:n uudistamista

Kolmen maan huippukokous vaati YK:n toiminnan uudistamista. "Nyt pitää palata niihin arvoihin, joiden perustalle YK luotiin", sanoi Gerjard Schröder.

Putin, Vladimir-Schröder, Gerhard


Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajat jatkoivat tänään Pietarissa keskustelua kansainvälisten konfliktien torjunnasta. He painottivat odotetusti YK:n roolia. Samalla he vaativat YK:n uudistamista.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi Irakin konfliktin tuoneen esille kansainvälisen oikeuden sisäiset ristiriidat. Hänen mielestään nyt pitää laatia uusi toimiva kansainvälisen oikeuden järjestelmä.

Ranskan presidentti Jacques Chirac vaati jopa uuden maailmanjärjestyksen luomista. Hän korosti, ettei kansainvälisten kriisien ratkaisussa pitäisi turvautua voiman käyttöön ilman kansainväliseen oikeuteen perustuvaa valtuutusta. Chiracin mukaan Irakin kriisi on jakanut kahtia kansainvälisen yhteisön. Nyt se pitää rakentaa uudelleen, Chirac sanoi mutta huomautti, ettei kansainvälinen järjestys voi perustua voiman logiikalle.

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder sanoi, että Irakiin pitää luoda nyt uusi järjestys kansainvälisen oikeuden periaatteille. Hän korosti, että YK on ainoa järjestö, joka voi sen tehdä.

- Nyt pitää palata niihin arvoihin, joiden perustalle YK luotiin, Schröder sanoi.


Kolme valtionpäämiestä puhuivat lauantaina Pietarin konferenssissa, jonka otsikkona oli Rauha, turvallisuus ja kansainvälinen oikeus. Varsinaisen huipputason neuvottelut käytiin perjantaina illalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.