Mainos

Venäjä pyysi USA:lta tukea humanitääriselle operaatiolle Itä-Ukrainassa

Venäjä on pyytänyt Yhdysvaltoja tukemaan humanitääristä väliintuloa Itä-Ukrainassa.  

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on soittanut asiasta Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerrylle. Venäjän mukaan toimia humanitäärisen kriisin estämiseksi täytyy tehdä välittömästi.  

Yhdysvallat on torjunut Venäjän ehdotuksen, jonka se pelkää olevan tekosyy puuttua sotilaallisesti Itä-Ukrainan konfliktiin. Sotilasliitto Nato sanoi tällä viikolla, että Venäjä on keskittänyt Itä-Ukrainan rajan lähelle 20 000 hengen joukot. Venäjä kiisti tiedon.  

Ukraina syytti Venäjää tänään siitä, että sen joukot olisivat yrittäneet päästä Ukrainan rajan yli naamioituneena humanitääriseksi saattueeksi. Venäjä kiisti asian.  

Idän kapinalliset ovat pyytäneet tänään humanitäärisen tulitauon aloittamista. Kapinallisten mukaan Ukrainan armeija on saartanut kapinallisten hallussa olevan Donetskin. Ukrainan hallinto ei ole kommentoinut tietoa saarrosta eikä tulitaukoehdotusta.  

Jo 1300 ihmistä on kuollut itäosan kuukausia jatkuneissa taisteluissa. Idän kaupungeissa Donetskissa ja Luhanskissa on pulaa sähköstä, vedenjakelusta ja ruoasta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.