Mainos

Venäjä puolustaa Irania Yhdysvaltoja vastaan

Kun pommit räjähtivät pari viikkoa sitten Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa, isku repi Yhdysvaltain ja Iranin valmiiksi hauraat suhteet viimeistään rikki. USA:n tiedustelu uskoo Iranin suojelevan tuhotyöstä epäiltyjä al-Qaida -verkoston terroristeja.

Yhdysvallat on myös syyttänyt Venäjää Iranin ydinaseohjelman tukemisesta. Venäläisyhtiöt rakentavat Iranin ensimmäistä ydinvoimalaa, jota USA pitää joukkotuhoaseen valekaapuna.

Venäjä on puolustautunut:

- Suhteemme Iraniin on linjassa kansainvälisten määräysten kanssa, sanoi ulkoministeri Igor Ivanov.

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on tehnyt tarkastusmatkoja Iraniin. Iran on kieltäytynyt allekirjoittamasta IAEA:n kanssa uutta sopimusta, joka pakottaisi maan ydinlaitokset tarkempaan syyniin.

Iranin presidentti Mohammed Khatami on kiistänyt ydinaseohjelman ja sanonut Iranin ottavan kiinni al-Qaidan terroristeja.

Amerikkalaisia terrorisminvastainen puhe ei vakuuttanut. Iran on vuosikaudet tukenut järjestöjä, jotka tekevät itsemurhaiskuja Israelia vastaan.

USA:n ja Venäjän johtajat kohtaavat sunnuntaina Pietarissa. Tulossa on tiukka sananvaihto venäläisten tekemisistä Iranin ydinvoimaloissa.

(MTV3)

( Kymmenen uutiset 28.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.