Mainos

Venäjä: Puola yrittää kiristää EU:n välityksellä

Puola haluaa EU:n saavan Venäjältä takuut energian toimitusvarmuudesta ja Puolan ruokaviennin sallimisesta.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin avustajan mukaan Puola yrittää käyttää EU:ta välikappaleena kiristääkseen itselleen taloudellisia etuja.

Puola haluaa EU:n saavan Venäjältä takuut energian toimitusvarmuudesta ja Puolan ruokaviennin sallimisesta, ennen kuin keskustelut uudesta yhteistyösopimuksesta aloitetaan Helsingin huippukokouksessa ensi viikolla.

- Jotkut kumppaneistamme haluavat tuoda puhtaasti sisäiset ongelmansa eurooppalaiselle tasolle ja käyttää EU:ta apuna tilien tasaamisessa. Tätä emme voi hyväksyä, sanoi Putinin EU-asioiden neuvonantaja Sergei Jastrzhembski.

Jastrzhembski huomautti toki toivovansa, että kiista Puolan kanssa voidaan ratkaista EU:n avustuksella. Hän lisäsi kuitenkin, ettei ole kovin huolestunut, jos näin ei käy.

- Jos EU ei saa aikaan eteenpäin vieviä aloitteita, emme hermostu. Yhteistyön laajentaminen on mahdollista vain, jos kummankin osapuolen etuja kunnioitetaan ja pidetään mielessä, ettei kiristystä ja uhkavaatimuksia voida hyväksyä, Jastrzhembski jatkoi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.