Mainos

Venäjä pohtii tulitehosteiden kieltämistä yökerhopalon vuoksi

Venäjällä viime yönä sattunutta, maan kaikkien aikojen tuhoisinta yökerhoturmaa pidetään seurauksena Venäjällä leviävästä pyrotekniikkavillityksestä.

Monet kalliimmat yökerhot käyttävät yhä enemmän tulitehosteita, kuten liekinheittimiä ja kipinäsankoja, jotka ovat usein humaltuneen yleisön käden ulottuvilla. Samaan aikaan rakennuksissa ei välttämättä ole lainkaan varauloskäyntejä.

Venäjällä tapahtuukin moninkertaisesti enemmän kuolemaan johtavia tulipaloja kuin Länsi-Euroopassa.

Nyt duumassa vaaditaan pyrotekniikan käytön kieltämistä tai rajoittamista. Muun muassa. liittoneuvoston varapuheenjohtaja Aleksandr Torshin haluaisi kieltää pyrotekniikkaviihteen täydellisesti koko maassa.

Presidentti Dmitri Medvedev vaati klubin omistajille mahdollisimman ankaria rangaistuksia. Palosta on pidätetty viisi ihmistä, joiden joukossa on yökerhon omistaja ja perustaja.

- Tätä kaikkea ei voi määritellä muuksi kuin rikokseksi. Tämä on aivan selvää. Rikossyyte on nostettu. Tämä ei ole harkittu rikos, mutta seurausten laajuus ei muutu sillä yhtään pienemmäksi, Medvedev jyrähti.

Uralilaisen yökerhon palo käynnistyi eilen kello yksitoista illalla lavashown tulitehosteista. Tuli levisi nopeasti katon olkikoristeiden kautta koko ravintolaan. Palossa sai surmansa yli sata ihmistä.

Katso Mirja Sipisen raportti Moskovasta (Kymmenen uutiset 5.12.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.