Mainos

Venäjä nimesi edustajansa Kosovo-troikkaan

Venäjä vastustaa aikarajan asettamista neuvotteluille. Muut troikan jäsenet ovat ehdottaneet, että neuvottelut kestäisivät korkeintaan 120 vuorokautta.

Venäjä on valinnut edustajansa neuvotteluihin Kosovon tulevaisuudesta. Venäjää edustaa neuvotteluissa kokenut diplomaatti Aleksander Botsan-Hartshenko.

Botsan-Hartshenko toimii tällä hetkellä Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin Balkanin-erityislähettiläänä. Kosovon tulevaisuudesta hän alkaa neuvotella ns. troikassa, johon tulee hänen lisäkseen edustaja EU:sta ja Yhdysvalloista.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Mihail Kamynin sanoi tänään, että troikan neuvottelut voivat alkaa jo hyvin pian.

Kamynin korosti kuitenkin samalla, että Venäjä vastustaa aikarajan asettamista neuvotteluille. Tämä ei luultavasti miellytä troikan muita jäseniä, jotka ovat toivoneet, että neuvottelujen sovittaisiin kestävän korkeintaan 120 vuorokautta.

Neuvottelutroikka päätettiin perustaa siksi, että Kosovosta ei päästy yksimielisyyteen YK:n turvallisuusneuvostossa.

Venäjällä on Serbialle kuuluvan Kosovon maakunnan tulevaisuudesta selvästi eri käsitys kuin EU:lla ja Yhdysvalloilla. Länsimaat kannattavat suunnitelmaa, jonka mukaan Kosovo itsenäistyisi vähitellen. Venäjä puolestaan tukee Serbiaa, joka vastustaa alueen itsenäistymistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.