Mainos

Venäjä myymässä osia Jukosista

Venäjän oikeusministeriö ilmoitti tänään aikovansa myydä osan Jukosista kattaakseen yhtiön jättivelkoja.

Venäjä aikoo myydä osan öljyjätti Jukosin tuotantoyhtiön osakkeista kattaakseen myynnillä Jukosin massiivisia verovelkoja. Venäjän oikeusministeriö ilmoitti asiasta tänään. Ostajaa voi olla vaikea löytää ja myyntipuheet voivat kääntyä Jukosin merkittävimmän osan kansallistamiseksi.

Kuvat Jukosin johtajan ympärillä ovat tulleet tutuksi, kun venäläisyhtiö ajatui suuriin vero-ongelmiin. Tänään Venäjän oikeusministeri ilmoitti, että osa Jukosin öljyntuotantoyksikkö Jugansk-nefte-gasin osakkeista laitetaan myyntiin verovelkojen kattamiseksi.

Venäjän viranomaisten mukaan ulkopuoliset ovat kalkuloineet öljyntuotantoyksikön arvoksi reilut kahdeksan miljardia euroa. Aiemmin öljyntuotanto on arvioitu liki puolta arvokkaammaksi.

Alemmallakin hinnalla ostajaa voi olla vaikea löytää.

- Parin viime viikon aikana useat mahdollisina ostajina pidetyt yritykset ovat itse asiassa ilmoittaneet, etteivät he ole kiinnostuneita joko sen takia, että useiden miljardien tai kymmenen miljardin ostoerä on aika iso, varsinkin venäläiselle yritykselle, mutta myös ulkomaalaiselle, Suomen Pankin johtaja Pekka Sutela sanoo.

Moni Jukosia seurannut epäileekin myyntiyrityksen olevan välivaihe Jukosin öljyvarojen kansallistamiseen. Voiko sama uhata Venäjälle tehtyjä investointeja?

- Suurin osa ulkomaalaisista investoijista ovat varmasti vakuuttaneet itsensä siitä, että Jukos on erityistapaus. Yksittäistapaus, joka ei tule toistumaan.

Vielä syyskuun lopussa Jukosin johto uskoi selviävänsä verorästeistä ilman, että suurinta öljytuontantoyksikköä täytyy myydä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.