Mainos

Venäjä myönsi puutullausasemille jatkoaikaa

Venäjän tulli ei toistaiseksi ole sulkenut puutullausasemia Suomen rajaltaan. Venäläiset ilmoittivat helmikuussa, että luoteisrajan tullauspisteistä reilu puolet suljetaan 11. maaliskuuta.

Suomen rajanylityspaikoilta saatujen tietojen mukaan puuta kulkee toistaiseksi kuitenkin normaalisti Venäjältä Suomeen, kertoi Itäisen tullipiirin johtaja Tommi Kivilaakso.

Suomen tulli esitti aiemmin Venäjälle pyynnön lykätä tullausasemien sulkemisia. Tänään venäläiset ilmoittivat suostuvansa pohtimaan vielä muutaman päivän Suomen esittämää lykkäyspyyntöä. Puukuljetuksiin ei siten odoteta muutoksia lähipäivinä.

Tullauspisteiden vähentäminen aiheuttaa ongelmia etenkin Kainuun ja Lapin puun saannille. Venäläisten suunnitelmissa pohjoisimpana tullauspisteenä pysyisi Kostamus. Rajanylityspaikkojen sulkeminen pidentäisi puun kuljetusreittejä kaikkialla itärajalla.

Venäjän tulli on perustellut puutullausasemien vähentämistä mm. sillä, että sillä ei riitä väkeä valvomaan puukaupassa rehottavaa kaksoislaskutuksen kaltaista rikollisuutta. Suomen tullin mukaan rikollisuudesta ei ole mitään näyttöä.

Katso myös:

Katso myös:

Katso myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.