Mainos

Venäjä mukaan ratkomaan Kosovon kriisiä

Yhdysvallat ja Venäjä yhdistävät voimansa Kosovon kriisin ratkaisemiseksi. Yhdysvaltain erityislähettiläs Richard Holbrooke on kutsunut Venäjän varaulkoministerin Nikolai Afanasjevskin Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan. Yhdysvaltain ja Venäjän edustajat aikovat neuvotella tänään Kosovon albaanijohtajien kanssa.

Sekä Holbrooke että Afanasjevski keskustelivat eilen tahoillaan Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin kanssa. He yrittävät taivuttaa Milosevicin ja Kosovon albaanien maltilliset edustajat takaisin neuvottelupöytään.

Yhdysvaltain Kosovon-erikoislähettiläs Richard Gelbard sanoi eilen, että Naton sotilaallinen väliintulo on edelleen varteenotettava vaihtoehto Kosovossa, jos diplomaattinen toiminta ei pysäytä serbien hyökkäyksiä maakunnassa. Gelbardin mukaan Natossa tehdään jo täydellä teholla sotilaallisia suunnitelmia mahdollisen väliintulon varalta. Yhdysvallat haluaa hänen mukaansa kuitenkin YK:n turvallisuusneuvoston siunauksen mahdolliselle voimakeinojen käytölle serbejä vastaan. Gelbard matkustaa huomenna Balkanin alueelle osallistuakseen Hoolbrooken rauhanponnisteluihin.

Yli 300 ihmistä on kuollut serbijoukkojen ja kansallismielisten albaanien yhteenotoissa Kosovossa tänä vuonna. Yhdysvallat ja muut länsimaat ovat seuranneet kriisiä huolestuneina ja varoittaneet mahdollisen uuden Bosnian tyyppisen sodan mahdollisuudesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.