Mainos

Venäjä muistutti Rumsfeldille Nato-kannastaan

Ministerien keskustelussa nousi esiin myös Georgian tilanne.

Venäjä muistutti kielteisestä kannastaan sotilasliitto Naton laajenemiseen, kun Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld tapasi venäläiskollegansa Sergei Ivanovin Pietarissa eilen.

Keväisen Naton laajentumisen jälkeen Venäjä on arvostellut Naton ilmavalvonnan ulottamista Baltian ilmantilaan, kun Viro, Latvia ja Liettua liittyivät Natoon.

-Sotilaallisessa mielessä Baltiaan sijoitetun Naton lentokoneet eivät ole uhka Venäjälle. Pulmana eivät ole itse asiassa koneet, vaikka ne voisivat teoriassa ehtiä Pietariin parissa-kolmessa minuutissa. Me emme ymmärrä kuinka nämä koneet voivat taistella al-Qaidaa tai Talebania vastaan, Ivanov sanoi viitaten maita yhdistävään teemaan, terrorismin vastaiseen sotaan.

Ministerien keskustelussa nousi esiin myös Georgian tilanne. Venäjä on ilmaissut ärtymyksensä Georgian pyrkimyksestä saattaa takaisin keskushallinnon alaisuuteen käytännössä omillaan elävän Etelä-Ossetian. Ivanov kertoi lehdistötilaisuudessa ilmaiseensa Venäjän huolen siitä, että Yhdysvallat tukee sotilaallisesti Georgiaa.

-Tilanne Georgiassa on kehittymässä hyvin vaaralliseen suuntaan, Ivanov valitti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.