Mainos

Venäjä moitti EU:ta patsaskiistassa

Venäjän johto on suunnannut moitteet patsaskiistassa koko EU:lle. Venäjän lähettämien kirjeiden sisältöä kuvaillaan jyrkäksi.

Venäjä lähetti Viron patsaskiistan aikaan suorasävyisen kirjeen puheenjohtajamaa Saksalle, Suomelle sekä muille Euroopan unionin jäsenmaille. Venäjä selvitti kirjeessä omaa kantaansa kiistaan.

Suomen ulkoministeriön mukaan useita päiviä sitten saatu kirje on suunnattu koko EU:lle.

Saksalaisten diplomaattilähteiden mukaan vielä ei kuitenkaan ole saatu varmistettua, ovatko kaikki EU-maat saaneet kirjeen. Joka tapauksessa se on lähetetty useille maille, muiden muassa Ranskalle.

Saksa valmistelee vastausta kirjeeseen koko EU:n puolesta. Se on suunniteltu lähetettäväksi ensi viikolla, ennen EU:n ja Venäjän huippukokousta ensi viikon perjantaina.

Ulkoministeri Ilkka Kanervan saamasta kirjeestä kertoi aamulla Turun Sanomat.

Unionin ulkoministerit tapaavat vielä ennen Venäjä-huippukokousta omassa kokouksessaan ensi maanantaina. Patsaskiista ei ole virallisesti Brysselissä pidettävän kokouksen asialistalla.

EU:n diplomaattilähteiden mukaan Viro aikoo kuitenkin nostaa tapaamisessa esille oman Moskovan-lähetystönsä piirityksen sekä valtion nettisivuja vastaan tehdyt hyökkäykset. Maan kerrotaan myös odottavan, että asiasta keskustellaan EU:n ja Venäjän huippukokouksessa.

Viron ulkoministeri Urmas Paet ehti patsaskiistan ollessa pahimmillaan jopa esittää huippukokouksen lykkäämistä. Enää Viro ei ole vaatimuksia esittänyt.

EU:ta huippukokouksessa edustavat puheenjohtaja Saksa sekä komissio.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.