Mainos

Venäjä lupaa Lappeenrantaan ja rajalle konsulipisteet

Venäjä avaa konsulipisteet Lappeenrantaan ja Vaalimaan ja Nuijamaan vastaisille Venäjän raja-asemille lähiaikoina, Venäjän Suomen-suurlähetystö kertoi tänään. Suurlähetystö vahvisti tiedotteessaan myös, että Viipuri-kortti poistuu käytöstä ensi lauantaina. Sen takia viisuminhankintaa on tarkoitus helpottaa.

-Viipuri-kortin poistuminen ei saa aiheuttaa pulmia ihmisten väliselle kanssakäymiselle, minkä takia Venäjä suunnittelee lähiaikoina avaavansa Lappeenrantaan Venäjän suurlähetystön konsuliosaston. Sen lisäksi Brusnitshnojeen ja Torfjanovkaan avataan konsulipisteet, tiedotteessa sanotaan.

Viipuri-kortin poistumista selitetään Suomen EU-jäsenyyden aiheuttamilla muutoksilla ja Venäjän muuttuneella lainsäädännöllä.
-Kuten tunnettua, käytäntö tuli voimaan vuonna 1988 venäläisen osapuolen aloitteesta ja oli yksipuolinen. Suomen EU-jäsenyyteen liittyvien velvoitteiden takia samanlaista Venäjän kansalaisia koskevaa käytäntöä ei ole näköpiirissä. Lisäksi viime aikoina Venäjän maahan saapumista ja maasta poistumista koskeva lainsäädäntöä on muutettu.

Venäjän hallitus on tiedotteen mukaan tehnyt päätöksen Viipuri-kortin poistamisesta viikko sitten torstaina. Lappeenrannan ja Imatran kaupunginjohto vetosi vielä tällä viikolla Venäjän ulkoministeriöön Viipuri-kortin puolesta. Viisumittomat päivämatkat mahdollistavan kortin katoamisen pelätään hankaloittavan matkailua ja yritystoimintaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.