Mainos

Venäjä lupaa kumota sekarekkojen rajanylityskiellon

Venäjä on luvannut poistaa määräyksen, jonka mukaan suomalaiset niin sanotut sekarekat eivät pääse yli rajan. Venäjän liikenneministeriö ilmoitti asiasta Suomeen tänään.

Suomen tulli ehti vastavetona pysäyttää yli 30 venäläisrekkaa Vaalimaan raja-asemalle keskiviikon vastaisena yönä. Sekarekka on ajoneuvoyhdistelmä, jonka vetoauto on esimerkiksi venäläinen, mutta perä- tai puoliperävaunulla on toisen valtion rekisteri- ja tunnuskilvet.

Liikenneministeriön ylijohtajan Harri Cavénin mukaan ilmoitus kiellon poistamisesta tuli aamupäivällä puhelimitse Venäjän liikenneministeriöstä. Suomi ei Cavénin mukaan kuitenkaan vielä päästä venäläisiä sekarekkoja maahan.

-Emme luovu omista toimenpiteistä ennen kuin näemme, että suomalaiset sekayhdistelmät todella pääsevät esteettä Venäjän puolelle, Cavén kertoo.

Vaalimaan raja-asemalta kerrottiin keskipäivän jälkeen, että aamupäivällä Suomesta Venäjälle pyrkineet sekarekat pääsivät läpi. Apulaistullitarkastaja Jarmo Siparin mukaan rajan ylitti vajaat kymmenen vientirekkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.