Mainos

Venäjä lopetti viisumien myöntämisen georgialaisille

Venäjä on lopettanut viisumien myöntämisen vastatoimena muun muassa sille, Georgia on Venäjän mukaan tahallaan vaikeuttanut venäläissotilaiden viisumien saantia.

Venäjä on lopettanut viisumien myöntämisen Georgian kansalaisille. Venäläisten mukaan kyseessä on vastatoimi sille, että Georgia on tahallaan vaikeuttanut venäläissotilaiden viisumien saantia.

- Olimme pakotettuja tekemään tämän päätöksen sen jälkeen kun Georgia alkoi luoda keinotekoisia vaikeuksia venäläissotilaiden viisumien hankinnalle, perusteli Venäjän Tbilisin-suurlähetystön edustaja Mihail Svirin päätöstä.

Svirinin mukaan viisumeita myönnetään tulevaisuudessa vain "humanitaarisin perustein".

Venäjällä on edelleen kaksi sotilastukikohtaa Georgiassa. Venäjän ja Georgian suhteet ovat olleet hyiset siitä lähtien kun vuoden 2003 "ruusuvallankumous" nosti valtaan presidentti Mihail Saakashvilin. Saakasvili haluaa Georgian luovan entistä läheisemmät suhteet länsimaihin.

Georgia syytti viime kuussa Venäjää sabotaasista, kun Venäjältä Georgiaan johtava kaasuputki räjäytettiin. Venäjä torjui syytökset ja sanoi Georgian olevan "hysteerinen".

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.