Mainos

Venäjä lisää painetta Tshetsheniassa

Venäjä on kiihdyttänyt lentohyökkäyksiään Tshetsheniassa ja tehnyt eilisen jälkeen 130 taistelulentoa. Ilmaiskut kohdistuivat sekä pääkaupunkiin Groznyiin että maan eteläosaan ja niissä sai Venäjän sodanjohdon mukaan surmansa 80 sissiä.

Venäläistankkeja Tshetsheniassa

Groznyissa venäläiset ja tshetsheenisissit ovat käyneet tänään asemasotaa sissien vahvistaessa puolustusasemiaan. Venäjän puolustusministeriö kiisti jyrkästi venäläisten sotilaslähteiden tiedot, joiden mukaan venäläiset ovat kärsineet koko sodan suurimmat tappionsa viime vuorokauden aikana.

Tällaiset tiedot ovat ministeriön mukaan "tietoista valehtelua".
-Tällaiset tiedot antavat venäläisille ja kansainväliselle yleisölle väärän kuvan niistä puitteista, joissa eliminoidaan kansainvälisen terrorismin pesäkkeitä Pohjois-Kaukasuksella, sanoi Venäjän asevoimien 1. varakomentaja kenraali Valeri Manilov.
-Lisäksi ne saattavat muuttaa venäläissotilaiden toiminnan nauttiman tuen perustaa. He tekevät kovaa sotilaallista työtä Tshetsheniassa, kenraali Manilov sanoi puolustusministeriön tiedotteessa.

Venäjän Tshetsheniassa olevasta sodanjohdosta kerrottiin eilen uutistoimisto Interfaxin mukaan, että venäläiset olivat vuorokauden aikana menettäneet 33 miestä kaatuneina ja 26 haavoittuneina. Venäjän puolustusministeriö puhui virallisesti yhdestä kaatuneesta ja kolmesta haavoittuneesta samana ajanjaksona.
(STT-DPA-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.