Mainos

Venäjä kiristää otettaan Tshetsheniasta

Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov vetosi Yhdysvaltain presidenttiin Bill Clintoniin tshetsheeneihin kohdistuvan "kansanmurhan" lopettamiseksi samalla kun Venäjä kiristi edelleen tänään otettaan Tshetsheniasta.

Venäjän tykistö tulitti pääkaupungin Groznyin laitamia, ja sotilaskoneet pommittivat kaupungin itä- ja eteläpuolisia alueita pakottaen asukkaita liittymään Ingushian rajalle matkalla olevien pakolaisten joukkoon.

-En palaa koskaan Tshetsheniaan, se on kirottu maa, sanoi 30-vuotias pakolaisnainen ylitettyään rajan. -Vaikka ne maksaisivat minulle suuria summia tai peittäisivät koko maan matolla, en koskaan mene takaisin.

Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov, jolla ei ole suurta valtaa sissipäälliköiden tekemisiin, on kirjoittanut presidentti Bill Clintonille avunpyyntökirjeen. Hän sanoi viestissään tshetsheenien olevan valmiita vuoropuheluun.

-Tshetsheenikansalla on suuria toiveita siitä, että Yhdysvallat käyttää vaikutusvaltaansa puolustaakseen ihmisoikeuksia, Mashadov kirjoitti. Venäjän armeijan edustaja kertoi tänään, että venäläisjoukot ovat vahvistamassa asemiaan ja etenemässä Tshetsheniassa. Groznyin lisäksi pommituksen kohteena oli Tshetshenian toiseksi suurin kaupunki Gudermes.

-Sissien, heidän tukikohtiensa ja leiriensä tuhoamista jatketaan ilma- ja tykistötulella alueilla kuten Gudermesissä, armeijan edustaja kertoi. Venäläisjoukkojen päämajan mukaan venäläiset sotilaskoneet tekivät Tshetsheniaan yli sata iskua viimeksi kuluneen vuorokauden aikana.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.