Mainos

Venäjä kiistää öljyn salakuljetuksen

Yhdysvaltain johtaman monikansallisen laivasto-osaston MIF:n tiedottajan mukaan keskiviikkoyönä Omaninlahdella pysäytetty venäläistankkeri kuljettaa varmasti irakilaisöljyä.
-Meillä on runsaasti todisteita siitä, että öljy on peräisin Irakista. En voi mennä yksityiskohtiin, mutta olemme seuranneet laivaa siitä asti, kun se lähti Irakista, sanoi komentaja Jeff Gradeck tänään.

Iran ja YK

Gradeckin mukaan tankkerin lastina on "dieselöljyä, jota Irakista tyypillisesti lastataan". Venäjän liikenneministeriö kiisti aiemmin torstaina väitteet, joiden mukaan Persianlahdella pysäytetty venäläinen tankkeri olisi ollut salakuljettamassa öljyä kansainvälisessä vientisaarrossa olevasta Irakista. Liikenneministeri Sergei Frankin mukaan tankkeri kuljetti Iranista ostettua öljyä. Venäjä vaatii amerikkalaisten sotalaivojen pysäyttämän tankkerin välitöntä vapauttamista, kertoi uutistoimisto Interfax.

Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov on ollut tapahtuneen tiimoilta yhteydessä Yhdysvaltain viranomaisiin. Yhdysvaltain laivaston edustajan mukaan Volgoneft 147 -tankkeri oli lähtenyt matkaan Irakista, ja se pysäytettiin tarkastusta varten kansainvälisillä vesillä. YK:n julistamaa Irakin öljynvientikieltoa valvoo Yhdysvaltain johtama monikansallinen laivasto-osasto MIF. Yhdysvallat on jo useaan otteeseen aiemmin syyttänyt Venäjää öljyn salakuljetuksesta saarrossa olevasta Irakista.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.