Mainos

Venäjä kiistää ampuneensa Georgian tiedustelulennokkia

Georgian ja Venäjän välit ovat kiristyneet entisestään alasammutun georgialaisen tiedustelulennokin vuoksi. Georgian presidentti Mihail Saakashvili syytti Venäjää vihamielisistä toimista Georgiaa vastaan.

Saakashvili soitti presidentti Vladimir Putinille ja vaati Kremliä lopettamaan vihamieliset hyökkäyksensä.

- Keskustelu ei ollut helppo, Saakashvili myönsi.

Putin oli puolestaan Kremlin edustajan mukaan ällistynyt siitä, että Georgia tekee tiedustelulentoja Abhasian kriisialueella.

Georgian mukaan Venäjä ampui viikonvaihteessa alas Georgian tiedustelulennokin. Maan ilmavoimien mukaan venäläinen MiG-29-hävittäjä tuhosi lennokin sunnuntaina Georgian kuuluvan Abhasian ilmatilassa.

Venäjän ilmavoimien komentaja Aleksandr Drobishevski kiisti uutistoimisto Itar-Tassin mukaan syytöksen. Komentajakapteenin mukaan yksikään Venäjän ilmavoimien kone ei lentänyt kyseisenä aikana alueella, eikä Venäjällä ole mitään tekemistä koneen alasampumisen kanssa.

Georgian ilmavoimat esitteli uutistoimisto Reutersille lennokin kuvaamaa videonauhoitusta, jossa näkyy hävittäjäkone ampumassa ohjusta kohti lennokkia. Pian sen jälkeen kuva pimenee. Eversti David Nairashvili sanoi, että lennokki oli aseistamaton.

Georgian mukaan lennokki pudotettiin lähellä venäläismielistä Abhasian aluetta, joka haluaa irtautua Georgiasta.

Abhasian separatistihallinto ilmoitti jo sunnuntaina olevansa vastuussa tiedustelulennokin ampumisesta. Lennokkia ampuvan hävittäjän tunnukset eivät näy, mutta eversti Nairashvilin mukaan se on selkeästi tunnistettavissa MiG-29:ksi.

- Georgialla ei ole sellaisia koneita, eikä Abhasian separatisteilla, hän muistutti.

Entisen neuvostotasavallan Georgian ja Venäjän välit kiristyivät jälleen viime viikolla, kun presidentti Putin ilmoitti Venäjän tiivistävän suhteitaan Abhasiaan.

(MTV3-STT-Reuters-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.