Mainos

Venäjä kieltää pakolaisten surmaamisen

Venäjän puolustusministeriö on kieltänyt iskeneensä pakolaisia kuljettaneisiin autoihin eilen Tshetshenian pääkaupungin Groznyin eteläpuolella. Yhdysvaltain tukeman Vapauden Radio-nimisen radioaseman mukaan Goityssa tapahtuneessa massamurhassa kuoli noin 40 pakolaista.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan ministeriön virkamiehet olivat sanoneet, että Goityn alue ei ole venäläisjoukkojen hallinnassa. Aiemmin venäläisen NTV-televisioaseman ohjelmassa haastateltiin tapauksen silminnäkijää. Hän kertoi, että naamioidut miehet ampuivat automaattiaseilla autoja kohti ja sytyttivät sitten autot palamaan aiheuttaen noin 40 ihmisen kuoleman. Silminnäkijän mukaan iskun kohteena oli seitsemän henkilöautoa ja yksi linja-auto.

Venäjä: Groznyi piiritetty täysin

Groznyi

Venäläisen sotilaskomentajan mukaan venäläisjoukot ovat saartaneet Groznyin täysin. Venäjän ORT-televisioaseman toimittaja kertoi aiemmin tänään, että Groznyi on piiritetty, mutta venäläisviranomaiset kielsivät tiedon paikkansapitävyyden.

Venäläisjoukot ovat monen päivän ajan pyrkineet saamaan Groznyin eteläisen tien haltuunsa estääkseen tshetsheenitaistelijoiden huoltotoimet. Venäläiset erikoisjoukot siirtyivät tänään Groznyista kymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Arguniin. Joukot kävivät läpi talon talolta etsiessään tshetsheenitaistelijoita ja kätkettyjä aseita. Venäläisten mukaan Argunin kadut ja rakennukset on kenties miinoitettu.

(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.