Mainos

Venäjä kasvattaa selvästi puolustusmenojaan

Presidentti Vladimir Putinin mukaan asevoimien uudistamisessa etusijalla on Venäjän ydinasearsenaali.

Venäjä aikoo kasvattaa selvästi puolustusmenojaan. Puolustusministeri Sergei Ivanovin mukaan maan puolustusmenot nousevat ensi vuonna ainakin 15-20 prosenttia.

Puolustusministerin ilmoituksen odotetaan rauhoittavan Venäjällä kiehuvaa tyytymättömyyttä armeijan iskukykyä ja sotilaiden taloudellista ahdinkoa kohtaan. Ivanov muistutti kuitenkin uutistoimisto RIA-Novostin haastattelussa, että lopullinen budjettiluonnos vuodelle 2006 ei ole vielä valmis.

Presidentti Vladimir Putin on tähdentänyt useasti, että asevoimien uudistamisessa etusijalla on maan ydinasearsenaali. Eilen vietetyn laivastosotilaiden juhlapäivän yhteydessä myös puolustusministeri Ivanov totesi, että laivaston strategisen ydinasepotentiaalin vahvistaminen lukeutuu Venäjän valtion tärkeimpiin tavoitteisiin.

- Ilman nykyaikaista ja voimakasta laivastoa emme voi taata hyvää tulevaisuutta, julisti Ivanov.

Nuoret upseerit talousahdingossa

Venäjällä aloitetut sosiaaliuudistukset ovat johtaneet siihen, etteivät sotilaan ammattiin hakeutuvat nuoret enää saa valtiolta ilmaista asuntoa, terveyspalveluja tai edes ilmaista kyytiä julkisissa kulkuneuvoissa. Sotilaiden ammattiyhdistyksen johtaja Igor Kurotshkin varoitti jo vuoden alussa, että nuoret upseerit ovat alkaneet erota tehtävistään sosiaalietujen lopettamisten vuoksi.

- Vanhat upseerit palvelevat siihen asti, kunnes siirtyvät eläkkeelle. Heille ei pian riitä seuraajia, arvioi Kurotshkin Novye Izvestija -lehden haastattelussa.

- Pohtikaa itse: Luutnantti, jolle maksetaan 3500 ruplaa (100 euroa) kuukaudessa, menettää etuutensa. Mitä hänelle jää palkasta käteen, jos hänellä on perhe? Rahaa ei ainakaan jää, eikä hänellä ole asuntoa.

Puolustusministeri Ivanov lupaa kuitenkin tilanteen parantuvan jo ensi vuonna.

- Puolustusvoimissa maksettavia palkkoja nostetaan seuraavan vuoden kuluessa 15 prosentilla. Saman suuruinen palkankorotus on luvassa vuonna 2007, vakuutti Ivanov tänään vierailullaan Venäjän Kaukoidän sotilasalueella Habarovskissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.