Mainos

Venäjä karkottaa neljä brittidiplomaattia

Britannia karkotti alkuviikosta maasta neljä venäläisdiplomaattia koska Venäjä ei luovuta Aleksandr Litvinenkon murhasta epäiltyä Andrei Lugovoita Britanniaan. Myös presidentti Putin on nyt ensimmäisen kerran ottanut kantaa tilanteeseen.

Venäjä karkottaa maasta neljä brittiläistä diplomaattia. Maa keskeyttää myös viisumien myöntämisen Britannian viranomaisille.

Venäjän mukaan sen on mahdotonta tehdä Britannian kanssa yhteistyötä terrorismin vastaisessa sodassa.

Britannia karkotti alkuviikosta maasta neljä venäläisdiplomaattia, koska Venäjä ei luovuta Aleksandr Litvinenkon murhasta epäiltyä Andrei Lugovoita Britanniaan.

Britannian ulkominsteri David Miliband pitää brittidiplomaattien karkottamista Venäjältä epäoikeudenmukaisena tekona. Hän sanoi olevansa pettynyt siihen, ettei Venäjän hallitus ole osoittanut yhteistyöhalukkuutta Litvinenko-tapauksessa.

Rice vaatii Venäjää luovuttamaan Lugovoin

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice vaatii Venäjää luovuttamaan Litvinenkon murhasta epäillyn Lugovoin Britanniaan.

Ricen mukaan Venäjän tulisi kunnioittaa Britannian luovutuspyyntöä ja suostua täyteen yhteistyöhön.

Sky News haastatteleman Ricen mukaan Lontoossa tapahtunut Litvinenkon murha oli kammottava rikos, ja Britannian on saatava sen tekijät oikeuden eteen.

Putin uskoo Venäjän ja Britannian välien paranevan

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että Venäjän ja Britannian välejä koettelevasta diplomaattisesta kriisistä päästään yli, koska molemmat maat tahtovat sitä.

Putinin mukaan kaikki järjestyy kyllä, kun molemmat osapuolet kunnioittavat toistensa perusteltuja intressejä.

Putin ei ollut aiemmin ottanut kantaa tilanteeseen.

(MTV3-STT-AFP)

(Seitsemän uutiset 19.07.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.