Mainos

Venäjä karkottaa kaksi norjalaisdiplomaattia

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti tänään karkottavansa kaksi norjalaisdiplomaattia maasta. Norja arvosteli Venäjää karkotuspäätöksestä ja kutsui diplomaatteja vastaan esitettyjä syytöksiä perusteettomiksi.

Venäjän ulkoministeriö ilmoitti karkotuksista sen jälkeen kun Norjan suurlähettiläs Per Tresselt oli kutsuttu ministeriöön kiireisiin neuvotteluihin. Ulkoministeriön lausunnon mukaan Venäjä on saanut kiistattomia todisteita siitä, että lähetystöneuvos Rune Castberg sekä Murmanskin varakonsuli Ole Björnöy ovat osallistuneet toimiin, jotka ovat ristiriidassa heidän virka-asemansa kanssa. Tällä sananmuodolla on yleensä viitattu vakoiluun.

Norjalaisia diplomaatteja vastaan esitetyt syytökset ovat täysin perusteettomia, ulkoministeri Knut Vollebäk sanoi tiistaina pitämässään tiedotustilaisuudessa. Hän antoi kuitenkin ymmärtää, ettei Norjalla ole aikeita kiihdyttää Venäjän ja Norjan välille puhjennutta vakoiluriitaa uusilla karkotuksilla.

Norja karkotti viime viikolla kaksi vakoilusta epäiltyä venäläisdiplomaattia ja julisti kolme muuta ei-toivotuiksi henkilöiksi Norjassa. Venäjä arvosteli tällöin Norjan toimintaa ja kertoi harkitsevansa vastatoimia asiassa.

Norjan pääministeri Kjell Magne Bondevik lykkäsi täksi viikoksi suunniteltua vierailuaan Venäjälle sen jälkeen, kun Norja julkisti karkotuspäätökset.

Venäjän ulkoministeriön tiistaisen ilmoituksen mukaan kahden norjalaisdiplomaatin on poistuttava maasta perjantaihin mennessä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.