Mainos

Venäjä: Karjalan kannaksen suuret metsäpalot sammutettu

Laatokan itärannalla on vielä tulessa noin 10 hehtaarin alue.

Venäjän hätätilaministeriön antamien tietojen mukaan Viipurin ja Priozerskin (Käkisalmi) piirien eli Karjalan kannaksen alueella riehuneet suuret metsäpalot on onnistuttu sammuttamaan.

Hätätilaministeriön Luoteis-Venäjän alueen tiedotusjohtaja Vitali Kvashuk kertoi, että Luoteis-Venäjällä on edelleen metsäpaloja 2400 hehtaarin alueella.

Suurimmat palot ovat nyt Karjalan tasavallan alueella. Olonetsin (Aunus) piirissä, Laatokan itärannalla on tulessa noin 10 hehtaarin alue. Kvashuk vakuutti, ettei tilanne ole enää "akuutti" ja loppuviikolle luvatut sateet tulevat viimeistään sammuttamaan loputkin metsäpalot.

Ilmatuki palannut Moskovaan

Sammutustöissä käytetyt, Moskovasta apuun pyydetyt lentokoneet ja helikopterit ovat palanneet pääkaupunkiin.

Vierailu tänään kahdella satunnaisesti valitulla palopaikalla Pietarin lähellä osoitti, että palot oli todella sammutettu. Pietarista Zelenogorskiin (Terijoki) johtavan valtatien varrella ei myöskään tuntunut savun hajua eikä palopesäkkeitä näkynyt.

Etelä-Suomen lääninhallituksen tietojen mukaan venäläispalokunnilla on ollut käytössä lentokaluston ohella säiliö- ja sammutusautoja, moottoriruiskuja ja selässä kannettavia reppuruiskuja. Sammuttamisessa on käytetty veden ohella aurausta ja kaivureita.

Lääninhallituksen mukaan Venäjän viranomaisten keskinäiset vastuunjakokysymykset ovat vaikuttaneet siihen, miten tehokkaasti maastopaloja on niiden alkuvaiheessa voitu sammuttaa.

Tänään metsäpaloja kommentoi myös Venäjän hätätilaministeri Sergei Shoigu, joka kertoi Petroskoissa uutistoimisto RIA Novostille, etteivät metsäpalot uhkaa Suomea.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.