Mainos

Venäjä: Jukosilla ei lupaa käyttää tilejään

Öljyn hinta lähti jälleen nousuun Venäjän oikeusministeriön kerrottua, että öljy-yhtiö Jukosille ei ole annettu lupaa käyttää jäädytetillä tileillä olevia varoja.

Venäjän oikeusministeriö kiistää, että se olisi antanut öljy-yhtiö Jukosille luvan käyttää yhtiön jäädytetyillä tileillä olevia varoja sen toiminnan rahoittamiseen. Oikeusministeriön iltapäivällä julkistama ilmoitus syöksi öljyn hinnan jälleen nousuun maailmanmarkkinoilla.

-Oikeusministeriön ulosottovirkailijat eivät ole tehneet päätöstä sallia NK Jukosille maksaa kuukausimaksuja tai jatkaa toimintaansa, oikeusministeriö kirjoitti uutistoimisto AFP:lle lähettämässään lausunnossa.

Oikeusministeriön mukaan kaikki Jukosin varat kuuluvat valtiolle 2,8 miljardin euron verovelan maksamiseksi. Jukos kertoi eilen, että se on saanut viranomaisilta luvan käyttää jäädytettyjä varojaan toimintansa rahoittamiseen. Oikeusministeriön mukaan yhden viranomaisen antama lupa on kuitenkin laiton eikä ole sen vuoksi voimassa.

Ministeriö syytti Jukosia kiristyksen yrittämisestä eilisen perättömän ilmoituksen avulla. Oikeusministeriö kertoi myös, että se on antanut määräyksen takavarikoida Jukosin omaisuutta 20:llä Venäjän 88 alueesta.

Jukosin mukaan sitä uhkaa konkurssi, ellei se saa lupaa käyttää jäädytettyjä varojaan normaalin toimintansa rahoittamiseen. Venäjän valtio perää yhtiöltä verovelkoja vuodelta 2000, ja yhtiön johtoa on vangittuna syytettynä valtion omaisuuden hankkimisesta laittomin keinoin 1990-luvulla.

Oikeudenkäyntiä yhtiön pääomistajaa Mihail Hodorkovskia vastaan on pidetty poliittisena.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.