Mainos

Venäjä jatkoi Tshetshenian pommittamista

Venäjän sotilaskoneet pommittivat myöhään eilen ja tänä aamuna muslimikapinallisten tukikohtia Tshetshenian puolella rajaa, kertovat paikalliset asukkaat. Venäjän puolustusministeriö vahvisti ensin koneiden tehneen eilen ilmaiskuja lähinnä Tshetshenian kaakkoisosassa sijaitseville vuoristoalueille, missä venäläiset uskovat Dagestanissa taisteluja käyneiden muslimiseparatistien piileskelevän. Sittemmin Venäjän puolustusministeriö kuitenkin yllättäen kielsi tiedot.

Dagestan, sotilaita


Paikallisten asukkaiden mukaan venäläiset olivat hyökänneet kahden sissipäällikön, Hattabin ja Shamil Basajevin, tukikohtiin Tshetsheniassa. Pommeja oli kuitenkin pudonnut myös eilisiltana Serzhen-Jurtin ja torstaina Kizinoi-Amin kylään, tshetshenialaisviranomaiset kertoivat. Serzhen-Jurtin kyläneuvoston puheenjohtajan mukaan neljä kyläläistä haavoittui iskuissa. Myös kymmenkunta lehmää sai surmansa.

Kizinoi-Amin vahingoista ei ollut tänä iltana tietoa. Venäjän armeijan edustajien mukaan "Venäjä pidättää itsellään oikeuden hyökätä kapinallisryhmiä vastaan missä he sitten piileskelevätkin". Tshetshenia sijaitsee Kaukasuksella Venäjään kuuluvan Dagestanin tasavallan rajanaapurina. Vuosien 1994-96 sodassa Tshetshenia saavutti käytännössä itsenäisyyden, jota Moskova ei ole kuitenkaan tunnustanut.

Putin kehui voittoa

Pääministeri Vladimir Putin sanoi tänään hallituksen istunnossa, että Dagestanin operaatio oli toteutettu nopeasti ja mahdollisimman pienin tappioin. Hän totesi venäläisiä sotilaita kuitenkin kaatuneen ja pyysi ministereitä kunnioittamaan henkensä uhranneita hetken hiljaisuudella.

Venäjän puolustusministeriön mukaan Dagestanissa on kaatunut 59 venäläissotilasta ja yli 200 on haavoittunut. Muslimikapinallisten tappioiksi ministeriö arvioi yli tuhat kaatunutta. Kapinallisten arviot tappioluvuista ovat täysin päinvastaisia, eikä kummankaan osapuolen tietoja ole voitu vahvistaa puolueettomista lähteistä.

Putinin mukaan Venäjä haluaa edelleen ratkaista kiistat ensisijassa neuvottelupöydässä. -Mutta jos meille ei anneta muita vaihtoehtoja, vastauksemme on asianmukainen. Venäjällä on tarpeeksi voimaa ja resursseja torjumaan mikä tahansa terroristi, Putin vakuutti.
(STT-AFP-Reuters-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.